30 april

Jaha så var det Valborg inte för att jag märker så mycket av det eftersom jag jobbar hela dagen.
Så idag får Vickan hålla ett öga på lille Ceazar. Det har snöat hela natten så Vickan tog in pojkarna så dom fick torka lite. Ceazar som inte har kvar någon vinterpäls frös lite så han fick låna ett av Nellys gammla täcke och tänk det passade. Han verkade inte ha något emot att ha det på sig.

Han är så duktig min lille kille.

Imorgon blir det lite träning vi ska prova lägga på en sele, får se vad han säger om det ;)



Torsdag 28 april

Idag tog jag bort den sista pälsen så nu är det inte alls mycket kvar, lite under magen och några strån här och var. När ryckte var klar tränade vi på att borsta benen vilket han tycker är lite obehagligt. Men efter en stund gick det bra, tog även på honom en bra skydd fram. Han reagerade inte alls :P

Lånade Nellys gammla ulltäcke och tog på honom, han brydde sig inte, täcket var bara lite stort :P

Sen gick vi en liten promenad med denna utrustning och han gick som om han föddes med täcke och skydd :D

Så stolt över honom. Sen är det klart Sara har gjort ett jätte bra jobb med hanteringen av honom.

Efter det fick han lite kraftfoder och så ut till Holger igen.

Jo Ceazar fick även vara själv idag ett par timmar medan Vickan och Holger var in till banan han hade tydligen skött sig super ensam var lite orolig i början men sen gick han lugnt i hagen och åt ;)

Lite bilder från idag

lilleplutt med täcke och skydd


Tillbaka i hagen


Och så en bild på lilleman!

Onsdag 28 april

Ceazar verkar trivas bara fint ute hos Vickan och holger. Idag kom rycktstenen fram igen (körde första omgången i tisdags) och ännu mer hår åkte :P sen tog jag ut honom på ridbanan och körde lite NH träning och förberedande inför longering. Han skötte sig super bara, är väldigt lyhörd på mina signaler.

Lite bilder från dagen

Jag och min vackre lille hingst

Tycker om att mysa lite


lilleman och lillkillen


Han blev gul under all päls :P

Helgen som var

Vi börjar väl att berätta om helgen som var. Som nog ingen missat kom ett askmoln in från Island och störde flygtrafiken i sverige, detta påverkade även mig då planen var att jag skulle flyga ner till skåne och titta på lite hästar. Men istället blev det stopp så jag ringde min kära vän Vickan och frågade om hon hade lust att göra en road trip med mig på sådär en 130 mil enkel väg. Vickan som sällan säger nej till konstigheter ställde upp och på fredag morgon satt vi i bilen på väg ner till skåne.

Vi kom fram till Genarp utanför lund vid 01.00 då var det bara snabbt i säng. Vaknade halvsju och var sjukt pigg. Åt en snabb frukost med uppfödaren Sara som var så snäll att låta oss bo hos henne. Sen gick vi till stallet och hälsade på hästarna och där stod han lille Ceazar. Vi lastade ceazars mamma Kitty för att åka iväg på western tävling. En ny erfarenhet för både mig och Vickan, Stället vi kom till Bökeberga var helt otroligt går inte att beskriva men gå in på deras hemsida så ser ni några bilder. Men verkligenhet är mycket mycket bättre.

Tävlingen gick riktigt bra och kitty skötte sig super. På vägen hem händer det som inte får hända! precis när vi skulle svänga upp på vägen från bökeberga lossnade transporten! Tack och lov hade vi ingen bakom oss och kitty stod som en ljus så det gick bra men när vi kollade  hur det kunde hända upptäcker vi att hela draget lossnat från bilen!!

Så när vi äntligen kommit hem tog vi in Ceazar och borstade lite på honom sen promenerade vi bort till ridhuset någon kilometer bort. Han gick bredvid oss som en gammal pommy fast bilar,motorcyklar mm blåste förbi. Han pratadet lite med hästarna vi passerade men det var allt. I ridhuset släppte vi honom för att vi skulle få se hur han rörde sig. Såg väldigt trevligt ut med tanke på att han växer ;)

Söndagen fick jag prova på att rida lite western på Kitty vilket jag vill tacka Sara för! Hon var jätte fin att rida :D
sen gick vi bort med Ceazar till veterinären för att få honom besiktad. Han gick igenom utan problem och Vi gick hem och skrev papper så var han min! När vi ätit och lastat så var klockan just före två pch jag, vickan och Ceazar påbörjade våran 130mil långa resa norrut.

resan gick bra och vi kom hem på måndagen då fick lillen gå in i en box och vila lite vilket han uppskattade även jag och vickan passade på att sova lite sen var det bara att släppa ihop honom med Holger. Holger blev överlycklig coh dom lekte och hade sig.

Jag och Kitty
Jag och Ceazars mamma Goldget Kitty


Ceazar i ridhuset


Ceazar och Holger busar


Min alldeles egna Escania´s Commencement

Företagsblogg

Eftersom bloggen på hemsidan inte vill fungera får den här duga tills vidare. Här kommer jag skriva om behandlingar och även om min ny inköpta 10 månaders Morganhingst.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0