1:a advent

Var längesen sist :P

Var ute på en promenad idag med älsklingen, Ceazar och Lad. Riktigt härligt var det med strålande sol massor av snö och ca -15c kallt.

Bjuder på lite bilder från idag, Ceazar älskar snön och sticker ner hela huvudet i snön medans han går :P precis som hunden gör så dom var lika snöiga i ansiktet båda två :P
































Söndag 14 november 2010

Farsdag, Vi började dagen med att åka till stallet och ta en lång härlig promenad med både Ceazar och Lad. Det var så härligt trots växlade väder ena stunden var det stålade sol och nästa snöande det ;) Båda djuren älskar snön och beter sig mer som mullvadar än häst och hund :P Efter promenaden åkte vi till haga och fikade och åt en underbart god middag för att fira pappa.


Mina fina pojkar




Onsdag 10 november 2010

Vaknade av att det var alldeles vitt överallt. Hade kommit en hel del snö under natten, härligt!! Åkte ut till stallet och mockade och hälsade på lillkillen min. Han fick ha täcke idag inte för att det var kallt eller någon risk att han fryser med sin björn päls utan eftersom vi ska åka upp till ridklubben under eftermiddagen och då ville jag inte att han skulle stå alldeles blöt i transporten. Han tyckte det var jätte roligt med snö och spang runt med nosen i backen och frustade :P

Vid halv fyra tiden hämtade jag upp Nina och transporten och så åkte vi ut till stallet. Alla tyckte vi var galna som skulle köra dom 6 milen till vindeln och tillbaka med häst och transport i snöovädret och halkan men envisa som vi är hade vi gett oss den på att åka. Vägen till stallet var inte plogade så där kom 4 hjulsdriften väl till pass :P Men vi tog oss dit, packade grejorna vi skulle ha med oss och lastade hästen som för övrigt gick på utan protest.

Var inga problem att köra lite trafik inte så halt och hästen stod som ett ljus. Väl framme på klubben lastade vi ur och tog in honom i stallet där gnäggade han lite och blev lite uppspelt över att se så många nya hästar och inte få hälsa på någon men mer än så var det inte han stod snällt i stallgången när vi gjorde i ordning honom gnäggade då och då.

I ridhuset var det i början spännande att vara ensam och sen var det ju en så snygg häst i spegel! Han hade även en del överskottsenergi som han studsade av sig i början men det var inte så farligt han stod på stället och studsade en stund sen gick han fram, tömkörde en stund mest lät honom bara göra av med energi och krävde inget sen tog vi av linorna och gick bara i grimskaft och flyttade lite var lite bommar ute som vi skuttade över sen när han inset att han var själv och att det inte var så farligt så tog vi på tömmarna igen och jobbade lite. Den här gången lyssnade han och jobbade jätte fint. Så fick vi lite publik på läktarn och då måste man ju spänna upp sig och showa lite för att visa hur snygg man är ;)

Nina tog lite bilder tyvärr blev dom som alltid lite mörka i ridhuset men några fick vi iaf. Tillbaka i stallet hade dom dekorativ hästvård så vi var med på ett hörn och ceazar fick en snygg inbakad fläta i manen. Han stod verkligen och njöt över att jag flätade honom!!

Lastade utan några problem och åkte hem. Han blev väldigt glad över att vara hemma hos sina flickor igen och stod och pratade med dom ända tills han fick mat då var det mer intressant ;)

Bjuder på lite bilder från idag

I hagen, alldeles snöig ;)


Flätade och fin


i ridhuset








Vi börjar lära oss att stlla upp sig ;)

Söndag 7 november 2010

Min lilla häst har verkligen vuxit! Har inte riktigt tänkt på hur mycket han vuxit sen vi hämtade honom i skåne men idag insåg jag att han blivit stor :P Ceazar är nu officiellt D-ponny med 140 i mankhöjd och 143 bak. La även på och provade vintertäcket som jag hade på honom i våras (börjar ju snart att bli dags för täcket :P ) Han kunde ha det men det var nätt och jämt! Det var nästa lite kort och jag fick lov att spänna ut alla spännen allt som gick. Sist han hade det fick jag spänna in alla spännen allt det gick för att det skulle passa!

Jag tycker inte om den här årstiden mellan höst och vinter. Temperaturen pendlar mellan ett par plusgrader till minusgrader vilket gör att det inte går att ställa ut en bal i hagen. Det är bitvis halt och stenhårt i backen. Vissa dagar någon cm snö andra är det ingen snö alls vilket gör att det blir såå mörkt ute!! Ne tycker det kan få komma lite snö nu så det blir ljusare och mjukare underlag så jag kan fortsätta jobba med Ceazar. Har longerat honom på åkern ett par dagar men nu vågar jag inte då det är så hårt och ojämt. Ska se om jag kanske kan dra in honom till klubben på onsdag så får han både miljöträning och jag kan tömköra honom i ridhuset!

Det verkar iaf inte gå någon nöd på honom. Han är pigg, glad, äter och växer för fullt ;)

I tisdags följde jag med Nina ut till långviksvallen för att hälsa på hennes Ankan. Dock fick vi en smärre chock då det inte var mycket kvar av honom bara skinn och ben. Har aldrig sett honom så sjukt mager och omusklad även om han ibland kan vara lite tunn. Men nu kan jag med glädje meddela att Nina fått en stallplats (inte så långt från mig och ceazar) och kommer försöka få hem honom så snart som möjligt.




Lilla fina Ankan...


Lille Ceazar första dagen i norrland


Ceazar i september

RSS 2.0