Tisdag 26 oktober 2010

Ja nu var det ett tag sen jag skrev här sist. Har varken haft tid eller lust att skriva. Hade kurs i veckan och jobbade med mikroström. Var väldigt kul och lärorikt är helt kär i mikroströmen! Man kan ju använda den till allt och det fungerar jätte bra!!

Har inte gjort så mycket med Ceazar förutom pysslat lite och borstat eftersom det varit så hårt och halt ute och han har varit lite slö på grund av pälssättningen. Nu har han och stona fått en bal i hagen iaf vilket var väldigt uppskattat :P Idag bestämde jag mig för att göra ett ryck och ta en härligt promenad med lillkillen. Blev dock inte så härlig då han var full av energi och började studsa för minsta lilla vilket ledde till att han höll på att halka och då blev han irriterad och studsade ännu mer vilket inte uppskattades av mig som halkade runt i änden på grimskaftet! Så jag tog ner honom på åkern och släpte loss honom och oj så han rejsade! Han drog ett par repor i den mest underbara galopp! Nog för att jag viste att han hade en bra galopp men den där galoppen var mycket bättre än han visat tidigare :D kan knappt vänta tills man får sitta på honom i den galoppen!

Efter ett par galoppvändor med lite inslag av några bocksprång var han nöjd och skrittade fram till mig och ville mysa.

Har jobbat ikväll och ska även jobba lite imorgon. Nee nu blev det inte mer för idag.

Fredag 15 oktober 2010

Har haft en stressig dag då dom ringde och väckte mig från jobbet halv sju och ville att jag skulle komma in och jobba. Jobbade till lunch och sen hem och äta innan jag åkte iväg till stallet för att mocka och luncha hästarna. Vi släppte ihop alla tre i onsdags och det gick bara fint dom busade runt och sen åt dom så igår gick alla tillsammans nere på åker och det gick bara bra trots snöstorm och sen storm.

När jag var klar i stallet åkte jag till Alex för att hon skulle få leka lite med min hund. Sen lekte jag med hennes häst igen. Red honom i onsdags och måste säga att han var riktigt rolig att rida han jobbar på och ville jobba men orkar inte riktigt :P

Idag tränade vi först lite mjukgörade som övergick till att jag red på en åttvolt och varvade med att rida öppna och sluta på volterna. Efter ett par varv mjukade han upp och gick riktigt fint han är lite svagare och vill gärna skjuta ut bogen åt höger och skjuter ut vänster bak.

Sen tränade vi galoppfattningar. Jobbade då från skritt till galopp och tillbaka till skritt. I vänster varv fick vi till halvbra fattningar men riktigt bra avbrott i högervarv vad det halv bra avbrott men fina fattningar. Så det är lite att jobba på där :P han behöver bara stärkas lite så kommer han bli riktigt fin.

Väl hemma tog jag en snabb dusch och hade först tänk hinna ut och valla lite men insåg att jag verkligen inte skulle hinna så jag åkte direkt till min underbara lillsyster Terese som skulle bjuda på middag! Efter en underbart god middag åkte pojkarna iväg och jag och tessan stängde in oss med lad i badrummet. Ställde honom i duschen och spolade av honom vilket han verkligen inte tyckte om! Han var snäll men jaa mer som en stelhund :P shampoonerade honom och spolade av honom igen sen gjorde vi misstaget som ledde till ett skrattanfall så vi fick ont i magen och hunden blev ännu mer uppspelt! vi släppte honom för att ta honom utanför duschen och torka av honom. Då spang han runt i badrummet för att komma ut och skakade på sig så mycket att han föll omkull flera gånger tillslut fick vi på honom handduken och kunde torka honom men vi var blöta det var blött i hela badrummet och fullt med hundhår över hela golvet och längst nedre delen av dörren (den vita dörren och min svarta hund :P )

Tur han har bra päls som torkar fort!! så vi fick ut en fluffig hund på balkongen och borstade av honom vilket han heller inte var så förtjust i. Kan ju säga som så att det märks att det är en arbetshund jag har och inte en utställningshund :P Men fin blev han iaf och lika glad som alltid :P

Nu är tessan klar i köket så nu ska vi se film och ha det bra utan karlarna :P

Måndag 11 oktober 2010

Dagarna bara rusar förbi och tiden går så fort! Nina var snäll och följde med mig ut till stallet idag och hjälpte mig med träningen. Idag fick Ceazar skifta bekantskap med bakselen. Han brydde sig inte alls då vi la på den eller då vi gick ut och började. Nina Var bromskloss i draglinorna och jag tömkörde. Det var inte förren han började trava som han insåg att det var något som tog baktill så han studsade då till lite men inte mer men så gick han över i galopp och eftersom vi spänt bakgjorden lite hårdare en den skulle vara och han har så stor galopp så rymdes han inte utan att det tog och det var lite läskigt så han studsade då och lättade bak ett par gånger men inte mer. Han var inte rädd utan snarare irriterad över att det var något iväg :P

Efter en stund så brydde han sig inte alls om den och fick annat att tänka på då vi gick för bi ponnyerna på ponnyföreningen där stod ju ett jätte fint gult ponnysto med ett föl vid sidan som han gärna ville hälsa på :P Sen blev han väldigt trött och sista biten hem hade han svårt att fokusera på oss men det var honom förlåtet. Nästa gång ska vi ersätta Nina med ett däck tills vi fått tag på en rockard.

Har även fixat nu så nästa sommar kommer Ceazar stå till förfogande för avel och vid tillräckligt antal ston kommer han finns tillgänglig via TAI.


Onsdag 6 oktober 2010

Dagen blev inte riktigt som planerat men helt okej ändå. Nina kunde inte följa med då hon skulle jobba så jag passade på att storstäda hela lägenheten på morgonen sen ringde jag min kära syster Terese och frågade vad hon gjorde idag. Hon var ledig och hade inget emot att följa med mig och leka med Ceazar. Så jag åkte och plockade upp henne innan vi körde ut till Klockarbäcken och hämtade hunden. Ut till stallet där vi först gjorde en släpa sen tog in och selade Ceazar och tog ut honom. Tyvärr var slanorna vi hittat inte så bra som dom gick av då han vände och dom tog i honom så vi tog repen istället så får vi göra en ny släpa någon annan dag. Tessan var en väldigt bra bromskloss och han fick verkligen jobba för att dra henne :P Hon tränade även på att slå lite med linorna längst benen och sidorna på honom och han brydde sig inte alls min duktiga lilla häst :D

Tessan fick sela av och borsta av honom och både skötte sig väldigt bra. Hon följde sedan med mig hem och vi tog det lungt tills Björn kom hem och vi åt middag sen åkte hon med mig till Vindeln. Jag hade ridlektion idag och hon skulle vara med en kompis.

Fick rida samma häst som sist och ja kan ju bra säga som så att han och jag inte går så bra ihop! Är helt slut i hela kroppen vette fan hur ajg ska orka upp och jobba imorgon men det får gå. Har nu tagit en varm och härlig dusch och snart blir det sägen.

Tisdag 5 oktober 2010

Jobbade på förmiddagen sen åkte jag ut till stallet där jag mötte upp med Alex. Gjorde stallet sen släppte vi lös hundarna och oj så dom busade! Dom lekte och lekte och lekte :P tog in Ceazar och pysslade med honom sen gick vi ner på åkren där jag longerade honom en stund så han fick bralla av sig den värsta överskotts energin. Han var helt tokig och bockade och busade en stund tills han blev nöjd då fick han komma ut i hagen igen så förhoppningsvis är han lite lugnar imorgon då jag och Nina ska fortsätta med inkörningen.

När vi var klara tog och hundarna och åkte ut till ström och Alex häst. Klämde lite på honom sen tog vi ut och longerade honom en stung för att jag ville se hur han rörde sig. Sen fick jag leka lite med honom vilket var kul ;)

När vi var klara med hästen tog vi ut Lad så fick Alex leka lite med honom och träna inför den 16:e då hon och Lad ska leka ;) Gick helt okej är lite så saker vi får träna på innan dess men det ska nog gå bra ändå vi kom på hur vi i värsta fall kan göra :P

Sen fick hundarna leka lite till och Alex hund är jätte kär i Lad och jaa han tycker inte så illa om henne heller :P

Nä nu ska jag se om älsklingen snart kommer hem och äta lite sen blir det soffan.

Söndag 3 oktober 2010

Igår var vi på till Överklinten och hälsade på mina fastar tog deras hund med oss och gick på en långpromenad. Med betoning på lång! Blev betydligt längre än planerat då vi kom til fel och slutade med att det blev en tur på över en mil och tog mer en två timmar att gå. Både vi och hundarna var rätt trötta efteråt och då hade jag tänkt fara ut och tömköra Ceazar men det blev inget orkade verkligen inte så han fick vila.

Idag däremot hade jag inga ursäkter så jag selade honom och for ut och tömkörde. Oj så glad han blev över att änligen få göra något han var så full av energi att han inte viste var han skulle ta vägen. Då jag bromsade upp honom gjorde han levade så fort det prasslade eller lät någonstans så pep han och bokade han. Vi gick bort till min moster och sa hej så hon fick se honom och han tyckte det var tråkigt att så stilla där så han for runt på bakbenen, bockade som en tok och gjorde klockrena caprioler!! Han ville bara visa att han har den akademiska skolan i generna ;)

På vägen hem så travade vi så mycket jag orkade och jäklar vilken trav han kan plocka fram!! När jag inte orkade och ville skritta så gick han över i passage (dock hade jag velat ha lite mer tryck i steget i passagen och lite mer bakben) när jag bromsade upp honom för att gå över till skritt så gjorde han en levad, bockade och sen skrittade han fint hela vägen hem igen :P tur för honom att han är så söt och att han inte gör något för att vara dum eller dra iväg jag tömkör ju i grimma och hade inga problem att hålla honom och han slår eller reser aldrig mot en så då gör det inte så mycket att han håller på framförallt för att man ser verkligen på honom att det bara är för att han hade så mycket energi att han inte visste var han skulle göra av det.

Så nu måste jag fixa en vagn så jag kan börja köra honom för jag orkar ju inte springa så långt bakom honom :P




RSS 2.0