Tisdag 28 september 2010

BILDBOMB från idag!

Alla bilderna är tagna av Linda Andersson.















Han har inte stor tunga utan lite nos :P










Visst är han vacker min Ceazar?

Tack till Linda som ställde upp och var fotograf!

Måndag 27 september 2010

Jaa det var ett par dagar sen jag skrev här sist men jag skyller på att jag jobbat och varit sjuk. Fick lov att ge upp och sjukskriva mig igår det gick bara inte men idag börjar det iaf kännas lite bättre efter att ha tagit det lungt hela söndagen så febern är iaf borta och jag har inte lika ont i magen längre så det var skönt. Var ut till stallet på morgonen en sväng för att mocka bort eftersom Linda skulle följa med och fotografera sen men vi fick ändra lite och ska ta det imorgon istället vilket passar både mig och henne bättre jag hade ju vallträning idag halv fem så.

Hämtade upp Björn på universitetet och körde ut till forslunda vilket som Nina kallade det var ett straff!! Massor av människor och vägarbeten överallt!

Väl framme mötte vi upp Nina och åkte ut till fårhagen. Då visade det sig att Catarina (tränaren) var sen hon hade varit i skellefteå idag och bilen gick sönder på vägen hem så vi fick vänta nästan en timme men det var det värt för det var väldigt kul att träna!! Nu har äntligen polleten börjat trilla ner för både mig och Lad och han gick verkligen superfint tog ut hämten ordentligt och gick lungt och fint dock kom han lite nära ibland när jag slarvade med hämten eller när han fick gå för länge rakt bakom fåren. Detta beror på mig då jag inte hinner med att stoppa upp honom månste bli snabbare och bättre på att se det sen kommer det gå super bra :D

Vi höll på tills solen försvann då åkte vi. Stannade och köpte en pizza på vägen eftersom vi inte hunnit äta någon middag och var hemma vid åtta lagom för att se Idol. Inte för att jag har följt det så bra men kul att se vilka som är kvar.

Imorgon så blir det fotografering av Ceazar så det ska bli väldigt kul :D


Onsdag 22 september 2010

Ledig idag! Skönt även om jag verkligen inte legat på soffan och slappat :P

Gick upp vid åtta och åkte då direkt till stallet. Idag var det väldigt vackert väder och jag kom för en gångs skull ihåg att ta med mig kameran så jag tog ner lillkillen till åkern och släppte honom där. Oj så han brallade och hade sig tyvärr blev det inte så många roliga och bra bilder då det var väldigt svårt att ta kort hålla koll på hunden och jaga på hästen samtidigt! Sen är ju min kamera så seg så den hann inte med. Men några roliga bilder blev det iaf och både hunden och Ceazar hade väldigt kul! Jag å andra sidan blev väldigt blöt!
Linda har lovat att följa med någon dag i veckan då det är bra väder och hjälpa mig att ta lite kort.

När vi lekt färdigt i stallet åkte jag hem och åt en snabb lunch innan jag åkte ner till klockarbäcken och hjälpte mamma lite där, väldigt trevligt. Vid tre var det dags för hunden att få klorna klippta vilket gick helt problemfritt :D

Hem och äta lite snabbt innan jag åkte ut till Vindeln där jag först fick låna en ny ridskole häst som var otroligt fin! Han passade mig jätte bra så jag hoppas verkligen jag kan få rida honom fler gånger.

Efter hade jag två teori lektioner i massage vilker gick super bra, var verkligen jätte kul att hålla och eleverna uppskattade det.

Imorgon ska jag jobba på em.

Lite bilder från idag






Två kompisar


Stona gömmer sig i skogen ;)




Morgans har höga knälyft ;)



Måndag 20 september 2010

Jobbade bara halv dag idag vilket var väldigt skönt! Så efter jobbet åkte jag hem och ät lite lunch och tog hunden åkte först in till stan och gjorde lite äreenden sen ut till stallet. Hade tänkt ta lite kort i det vackra vädret men duktig som man är så glömde jag såklar kameran hemma... Aja är ledig på onsdag så vi hoppas på fint väder då så blir det lite bilder ;)

Nu har flickorna fått komma in i hagen bredvid Ceazar så nu är han väldigt nöjd och dom har blivit jätte kära och stod och skrek efter honom då jag tog in han. Ceazar har börjat fäll sjukt mycket det bara rastar från honom och det ser nästan ut som att han byter färg och blir lite ljusare. Vi får väl se, tog ut honom och gick en promenad där vi även tränade lite på att gå fint och ställa upp sig korekt vilket gick över förväntan men det är klart lärde mig hur jag skulle göra och hur det skulle se ut på rikset i somras.

Jag och älsklingen åkte och storhandlade för hela veckan sen efter middagen fick jag ett il och satte igång en tvätt, dammsugade och vattnade blommorna sen blev det en varm och skön dusch!!

Nu ska jag mysa i soffan med älsklingen.


Snyggingen

Söndag 19 september 2010

Har jobbat hela dagen idag så man känner sig lite sliten. Ceazar fick vila igår men idag då blev det andra bullar!!

Tog ut och tömkörde honom lite. Jobbade med tempoväxlingar och över gångar skritt och trav. Han lyssnade riktigt bra förutom då det blev lite jobbigt så tappade han fokus och tittade på annat men man kan ju inte kräva så mycket fokus av en så ungkille, fast det har jag lite svårt att komma ihåg då han är så lätt att jobba med jag måste påminna mig själv hela tiden att han bara är 1 år :P

Jobbade även lite med skänkelvikningarna och åt vänster är det inga problem han flyttar jätte fint där men i höger sitter det fast han förstår verkligen inte vad jag menade. Han blir så frustrerad då han inte förstår och testar verkligen allt och tillsist stannar han och slår med framhoven. Men efter en stund så lyckades han flytta ett par steg så då gav vi oss och gick in.

Nu ska jag bara mysa framför TV och imorgon ska jag bara jobba halvdag så det blir skönt.


Fredag 17 september 2010

Idag var det vallkurs igen och nu har verkligen polleten trillat ner för både mig och hunden! Hämtningen och drivningen gick som på räls fick bara påminna honom ibland om att inte gå ut så mycket på flankerna däremot har han hittat avståndet igen och låg fint på fåren :D

Vi började även med fösning idag och i början fattade han inte alls vad jag ville utan försökte hela tiden hämta istället men tillslut efter lite tips från Lotta så gick det bra och när han väl förstått och fått sug på fåren så föste han som om han inte gjort annat!! Är så otroligt nöjd med honom han kommer blir riktigt fin och nu när även jag vet vad jag ska göra så jaa det var värt varenda krona har lärt mig massor dom här två dagarna så nu blir det att träna lite mer på det vi lärt oss innan vintern sen vila under vintern och ta nya tag i vår ;)

Var till Granngården för att köpa foder efter träningen men dom hade slut på det jag skulle ha och fick inte hem det förren tidigast måndag kanske inte förren på torsdag! Så fick köpa en annan säck han får klara sig på den tillsvidare. Åkte ut och hämtade först lite morötter hos Ulrika sen gjorde jag bort stallet. Blev sent och eftersom jag känner mig lite snurrig efter att ha tagit in så mycket under två dagar så kändes det inte lönt att göra något med honom troligen skulle det bara bli pannkaka av det så jag gick ut och pussade lite på honom i hagen sen åkte vi hem. Ska jobba i helgen så passar på att ta det lite lugnt nu ;)

Torsdag 16 september 2010

Vallkurs idag! Det var värt vart ända öre!
Otroligt duktig tränare och Lad skötte sig över förväntan!

Vi har haft problemet att han tar över lite i vallningen men idag när jag satte ner foten och bröt det så köpte han det och lät mig vara med och valla ;) Dock litar han inte helt på att jag håller fåren så han tappar avståndet lite men det blev mycket bättre på slutet.

Hon gav även massor av tips och knep och man lärde sig verkligen hur man ska tänka och vad hur man vill ha hundarna.

Ska bli kul att se hur mycket som sitter kvar imorgon ;)

Vi höll på från 09.00 till ca 17.45

Åkte hem och åt sen åkte jag ut till stallet och plockade upp Nina på vägen. Hon skulle hjälpa mig med inkörningen så hon hade med sig en sele som var hrm aningens stor men efter lite piller så fick vi den att funka iaf. Eftersom vi inte skulle spänna för någon vagn så gör det inget att den inte satt helt okej den fyllde sin funktion iaf :P

Så jag höll tömmarna och så satte vi linor i bröstan och Nina gick bakom med dem och fungerade som broms. Jäklar vad han tog i och drog! Han gick som en klocka och brydde sig inte alls om linorna inte äns i svängarna då hon höll emot lite på ena sida. Han var så söt när han tyckte det blev lite jobbigt och han hellre ville springa då studsade han lite och små bockade och lättade lite fram men väldigt väldigt lite sen sänkte han huvudet och tog i och drog igen :D Min duktiga lilla häst! Nästa vecka ska vi försöka igen och går det lika bra ska jag försöka få tag i en vagn att låna så provar vi spänna för honom ;)

Eftersom vi var så sent i stallet hade det hunnit bli mörkt så det blev tyvärr inga bilder...

Lånade även en rasp av Nina och filade till hovarna hans och jag kan bara säga att hårdare hovar har jag aldrig raspat förut! lyckade ju i vanlig ordning skära mig på raspen (kan inte hålla en rasp utan att få några små sår på händerna)

Onsdag 15 september 2010

Regn, regn och åter regn...

Imorse då jag gick upp var det enbart mulet ute men uppehåll. Gick ut en snabbis med hunden sen åkte jag iväg till naprapaten. Han tyckte det var mycket bättre idag han trodde det skulle vara mer men jag har varit så duktig på att röra mig så det var bara lite i foten och vänster axel och skulderblad som behövde lossas. Gjorde sjukt ont i axeln när han löste upp alla hundra knutar jag hade där!! Men det är ju bara att bita ihop blir ju bättre sen. Efteråt var jag lite små öm kan jag lova så jag tänkte ta det lungt en stund innan jag åkte till stallet.

När jag kommit hem började det dugga lite men inte så farligt så vid elva tänkte jag trotsa regnet och gå ut med hunden. Hann bara öppna ytterdörren så öppnade sig himlen och det vräkte ner! Vände i dörren, hunde fick klara sig tills jag skulle till stallet :P

Det fortsatte att regna även när jag åkte till stallet så med det vädre och en öm axel hade jag ingen motivation att göra något vettigt med hästen så jag bara mockade och pussade lite på honom.

Regnet fortsatte sen hela dagen och kvällen. Var iväg till Vindeln nu ikväll för att rida min första ridlektion på ridskola på jaa vad kan det vara 10 år? Red för Anna Norberg (föredetta Hedman) Henne har jag ridit för förut med det var som sagt en 8-10 år sen sist :P Fick rida en stor bjässe med det passande namnet Goliat. Måste säga att det var den trevligast ridskole häst jag någonsin ridit. Känslig och framåt men endå så man fick jobba satt du fel gick han fel man fick inget gratis men då man gjorde rätt gick han superfint!

Kändes bra efteråt och det tyckte även Anna dock hade jag lite problem att komma ner i sadeln ordentligt i galoppen vilket beror på att jag är så ostadig i höften nu när jag håller på att träna om hela belastningssystemet för att klara knäna. Men det är bara att kämpa på. Märkte dock att jag hade svårare i ena varvet och upptäckte efter en stund att det berode på att hästen sköt över min höft så jag hade svårt att dra tillbaka högerhöft. Verkar som det var någon mer än jag som var lite sne ;)

Har nyligen kommit hem igen och lyckades självklart glömma min ridhjälm i stallet!! Får hämta den på Lördag, Petra skulle ta hand om den tills dess.

Imorgon blir det vallkurs med hunden sen stallet på kvällen få se om jag orkar med lite tömkörning eller om vi tränar på något annat kanske träna på att ställa upp sig ;)


Sötisen igår, provade en av Go-Gos gamla grimmor lite stor runt nosen bara :P

Tisdag 14 september 2010

Efter en att ha fixat lite här hemma tog jag en promenad bort till Picab där mamma var och hämtade Glen. Hundarna busade och lekte hela vägen hem där vi tog den lungt en stund. Väl i stallet mockade jag bort och tog in lillkillen. Idag hade jag med mig min gamla westernsadel som jag la på honom. Och nog passade han bra i den ;)

Han brydde inte alls om att jag la på honom den sen gick vi ut på en promenad. Han stuntade totalt i den stora klumpiga sadeln. Fick dock bråka lite på honom eftersom han tyckte att han höll på att svälta ihjäl då vi var ut och så fort vi stannade till eller till och med gick för bi några löv eller grässtrån som såg goda ut så skulle han äta. Försökte övertyga honom om att man inte ska äta när man jobbar utan att han får vänta tills vi kommer tillbaka och att han inte dör på den tiden. Han var inte helt övertygad. Kom iaf ut på en stubbåker i skogen där jag tog honom på volt så han fick springa lite då var det hundarna jag fick bråka på vilket gjorde att Ceazar tog tillfället iakt och sno åt sig lite gräs sen passade han på att bocka lite mot hundarna men då upptäckte han att med den stora sadeln på ryggen blev han inte lika smidig vilket resulterade i att han snubblade ibland och näst höll på att gå omkull. Detta gjorde honom arg och det gick så klart ut över hundarna som han då slog efter. (Tur att hundarna har vett att hålla sig på sparkavstånd och att dom är så snabba) Så efter att ha skällt på hundarna och hästen gick det riktigt bra. Hängde lite på honom och han reagerade inte äns. Nästa gång jag ska ut och träna med sadel eller göra något annat nytt får hundarna stanna i stallet!

Älsklingen ringde och sa att han inte kommer hem ikväll då han skulle på ett möte och sen skulle dom ut och roa sig så jag kommer sitta hemma själv dag...


Visst kommer han passa bra som westernhäst ;)


Den här tiden nästa år kommer jag sitta där ;)


Måndag 13 september 2010

Tog mig en välförtjänt sovmorgon idag sen plockade jag undan lite här hemma och bara tog det lungt vilket var väldigt skönt efter en väldigt tuff vecka. Har dock inte hunnit med allt jag tänkt med har ju hela veckan på mig ;)

I stallet möttes jag av en gnäggning från min lilla älskling och efter att jag mockat fortsatte vi förberedelserna inför inkörning. Hittade en sele som jag lånade av Anna det var lite stor med efter lite pysslande passade den någorlunda. Är egentligen inte den typ av sele jag vill ha till honom men den har svanskappa och brösta så det funkar så länge.

Han skötte sig såå bra blir bara finare och finare i tömmarna att det är en njutning att jobba med. Han var riktigt pigg och tog ett skutt och ett galoppspång varje gång jag bad om trav. Tömkörde hela väg bort till byn och vände vid bönhuset. Känns som att det inte är långt bort innan han kan spännas för vagn fattas bara att Nina blir frisk så hon kan hjälpa mig och en vagn att spänna honom för :P Någon som vet en jag kan låna?

Fick även ett samtal från Petra så på onsdag ska jag äntligen får rida ordentligt!! Ska få rida lektion vilket jag ser framemot väldigt mycket bara att sitta till häst ska bli härligt!

Nee nu måste jag gå och handla lite mat sen tänkte jag åka och hälsa på mormor och se om hon kan hjälpa mig att laga mina jeans ;)


Från i sommars

Söndag 12 september 2010

Har haft mycket att göa i helgen men tänkte iaf berätta om den del som hände.

I fredags var jag som sagt ledig inte för att jag knude koppla av direkt. Åkte först till naprapaten och joo jag var väldigt väldigt stel!! Han rättade till det värsta iaf och så fick jag en ny tid på tisdag för att ta det sista. Kändes riktigt bra efteråt blev som en människa igen! Åkte ut till stallet och mockade och tömkörde en kortis vilket gick väldigt bra. Ceazar skötte sig som vanligt super och har blivit en helt annan häst han är så lugn och harmonisk nu :D

När jag var klar i stallet hann jag bara hem och duscha innan jag åkte ner till Haga för att lite skulle få göra mig fin. Björn kom och skjutsade ut mig på Umeåker efter att vi plockat upp Nina. Vi var 10 st från klassen som träffades och hade väldigt trevligt! Kul att träffa alla igen har ju mest bara haft kontakt med Nina. Såg på travet åt mat och spelade lite (inte för att det gick så bra men kul var det iaf :P )

Blev inte så sent för mig åkte hem då travet var slut eftersom jag skulle upp och jobba kl 7 -22 :P Var något sliten på lördagen kan jag meddela!

Åkte en snabbis till hästen när jag var hemma på timmar mitt på dagen blev dock inget vettigt gjort! Idag jobbade jag 7-17 och nu börjar det kännas att man jobbat nästan 80 timmar på 8 dagar. Gick iaf bra förutom att jag blev väldigt blöt :P Ringde Sara och var lite konsult åt henne då hon var lite orolig över Kitty sen ringde Sofia och hade lite funderingar kring en behandlingshäst och ville ha lite råd och någon att bolla idéer med.

Vi körde ut till stöcke och stannade först hos ulrika och micke eftersom Micke fyllde år. Fikade och pratade en stund innan vi fortsatte till stallet för att mocka och pussa på hästen ;)

Imorgon är jag ledig!! ska bli riktigt skönt! Har en del ärenden jag tänkte göra bort och så ska jag spendera minst ett par timmar i stallet också! Har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska göra men vi får se troligen blir det tömkörning.

9 september 2010

Jag vet det var ett par dagar sen jag skrev här nu. Har varit så trött och jobbat att jag inte haft ork eller lust att skriva här. Men nu känner jag att jag behöver skriva av mig lite :P

Har som sagt jobbat väldigt mycket dom här dagarna var min 6:e arbetsdag i rad idag och har på dessa dagar jobbat sammanlag över 53 timmar effektiv tid. Så man känner sig lite sliten. Har inte hunnit eller orkat göra något speciellt med Ceazar de senaste två dagarna. har bara borstat och kollat såret som är så fint att det nu får vara som det är. Ceazar har varit lite smått orolig och stressade över att stå själv och att han inte fått hälsa ordentligt på stona och att dom ignorerar honom så han tog helt enkelt saken i egna händer eller hovar kanske jag ska säga :P

Jag var i stallet vis sex tiden igår och då jag tog ut honom för att låta honom beta en lite stund såg jag att Anna skulle iväg hon skulle på ett möte vilket betydde att hästarna skulle få komma in lite senare. Eftersom det var så häärligt väder kändes det dumt att lämna honom inne så pass länge ensam så jag släppte ut honom igen och gav honom lite hö (Han är ätit lite dåligt dessa dagar eftersom han varit stressad över stona) sen åkte jag hem. Gick och la mig och hade precis somnat då telefonen ringde. Det var Anna hon hade precis kommit in efter att ha jagat hästar :P

Tydligen hade Ceazar blivit väldigt orolig då det blev mörkt och han var ensam eftersom ston var nere på åkern så han fick panik och tog sig ut ur hagen. Anna som inte hade möjlighet att leta efter en brun häst i skogen i mörket gick ner till stona för att kolla om han dragit sig dit och så fort hon kom in i hagen kom han travandes till henne hur lugn och nöjd som helst. Hon tog in honom och kollade så han inte gjort sig illa eller snarare så inte stona sparkat sönder honom men han hade inte en skråma! Men både han och stona var välrastade så dom har nog sprungit en hel del! Som tur är så är ingen av dom brunstiga eller på väg in i brunst och han skulle inte våga gå på dom! Stona var mycker lugnare i stallet och inte alls lika elak mot honom och när jag kom idag så var han hur lugn som helst i hagen och hade fått tillbaka sin aptit och rensat hagen :D

Tror det gjorde honom gott att få leka med stona och få hälsa på dom ordentligt och göra upp rangen då kunde han acceptera att gå själv så länge han viste att dom var där. Dock var han lite små svullen i benet med såret tror han slog i det när han gick i skogen men han var inte varm eller halt så bad Anna kolla hur det såg ut ikväll och eftersom hon inte hört av sig så var det nog inte värre iaf.

Imorgon är jag äntligen ledig! Ska till en naprapat på morgonen (så kanske man kan gå som en människa sen ;) )
Sen blir det stallet med tömkörning och så travet med NP05H  ska bli väldigt trevligt!


min lilla buse :P

Måndag 6 september 2010

Rörig morgon kan man ju lungt säga! Fick veta att jag skulle jobba idag men inte vilken tid jag skulle börja. Sen har dom strukturerat om hela hemtjänsten så jag hade ingen aning om i var jag skulle vara på morgonen för att hämta ut schemat! Så jag chansade och var på jobbet innan sju och for till mariehem som vanligt. Dock visade det sig klockan sju att jag skulle vara på berghem och att jag då skulle hämta schemat på haga! Men fick iaf schema och kunde åka direkt till berghem var där 20 över sju och skulle vara hos den första brukaren 07.02!! Fick stressa som en tok hela förmiddagen innan jag kom ikapp.

Efter denna stressiga dag fick jag schemat för resten av veckan och dom måste ju vara galna!! Ska enligt schemat jobba 70.8 timmar effektiv arbetstid på 8 dagar!! Jobbar 6 dagar i rad och ledig en dag och jobbar 2 dagar.

När jag var klar så åkte jag först och köpte en omgång lindor till. Sen hem och byta om och ut till mamma för att lämna bilen till jimmy och äta lite mat hos mamma :P

Nina var snäll och plockade upp mig där och så åkte vi ut till stallet. Mockade och sen tog vi ut lilla killen och tömkörde en sväng och han skötte sig som vanligt super. När vi var på väg hem gick vi mellan åkrarna jäms med stonas hage och då var dom minsann intresserade av honom och kom spingandes längst stacketet. Ceazar tittade lite på dom gnäggade och taktade ett par steg sen fick han syn på en traktor på andra sidan vägen och den var mycket mer intressant än stona :P Som sagt hemskt galen hingst jag har :P

Sen skjutsade Nina hem mig och jag hann bara sitta en stund innan Jimmy och tessan kom med bilen som fortfarande inte är fixad då han som skulle hjälpa jimmy (man måste vara två för att kunna fixa den) inte dök upp. Nu har älsklingen åkt för att köra hem dom och jag ska lägga mig och dö på soffan en stund.

Söndag 5 september 2010

Känner mig väldigt trött idag efter att ha jobbat hela helgen och ska jobba hela veckan och nästa helg...

Aja till något roligare var ut till stallet efter jobbet och mockade och tog in lillkillen min. Nu är såret nästan läkt så idag blir troligen sista dagen som han går lindad :D

Var ju tvungen att prova dom nya tömmarna idag så det blev tömkörning idag och gu så härligt det var att tömköra med ett par riktiga tömmar igen och vilken otrolig skillnad det blev på hästen! Han jobbade jätte fint och jag tog Saras tips om att försöka mig på lite skänkelvikning och vist han fattade direkt att han skulle flytta sig i sidled och kors benen dock gjorde han det åt fel håll i början :P Men sen kopplade han vad jag ville och flyttade riktigt bra. Nu pratar vi ju bara om ett par steg men det är alltid något.

Fortsatte även att träna lite tramp och det har han verkligen fattat så nu trampade han hela tiden! Han tyckte bara det blev jobbigt och då bockade han till och slog irriterat med huvudet och fortsatte trampa :P

Han är så söt min lilla häst! Imorgon ska troligen älsklingen och Jimmy gå igenom bilen och fixa lite små grejer som är kvar så då har Nina varit snäll och sagt att hon kan skjutsa ut mig till stallet ;)


Fredag 3 september 2010

Jaha sista dagen på ledigheten för en lite tid iaf. Imorgon blir det jobb och så ska jag jobba 8 dagar sen får vi se hur det blir efter det.

Fick ett väldigt spännande mejl igårkväll från en som har ett jätte fint Morgansto och som var intresserad av att betäcka med Ceazar så nästa år kommer hon ner för en date med min snygga kille ;) Ska bli väldigt spännande att se vad det blir för något!

Lyckades äntligen efter många om och men hitta ett par nya tömma! Dom var precis som jag ville ha dom och till och med till rätt pris så jag slog till och köpte dom. Imorgon ska jag testa dem om jag hinner jobbar delad tur så har inte så många timmar på mig men vi får se annars tar jag det på söndagkväll för då jobbar jag ju bara till 17 :P

Nu ska jag snart ta och åka ner till Haga för att få bilderna av Linda på Ceazar :D


Torsdag 2 september 2010

Idag känns det som att jag inte hunnit med något men ändå har jag knappt hunnit gå utanför dörren! Vet inte riktigt hur det kom sig men kan beror på att jag av någon anledning inte kunde sova i natt utan låg och vred mig och halvsov hela natten! Gick upp vid åtta och åt en frukost sen tog jag det lungt en lite stund innan jag gick ut en snabbis med hunden. Sen satte jag igång genom att åka först till Umeås hästsportbutik och leta en mätkäpp (skulle vara spännande att se hur lillkillen min växer) men dom hade ingen men skulle ta in så hon tog mitt nummer och skulle ringa så fort dom fått in. Sen åkte jag ut till Granngården för att kolla där men ne det hade dom inte köpte blomjord iaf. Så innan jag åkte hem svängde jag förbi på plantagen och löpte 3 nya krukor och en blomma. Sen gjorde jag något jag aldrig gjort förut nämligen planterade om blommorna! Efter lite svordomar och krångel och pyssle så lyckades jag och måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet som om det blev som det ska vara det är ju frågan :P

När jag var klar med blommorna åt jag en sen lunch och sen tänkte jag ta och ta reda på tvätten, diska och plocka undan men då ringde Nina och åter igen räddade mig från att bli allt för huslig :P Pratade med henne ett bra tag och sen kom älsklingen hem. Mer hann jag inte med under dagen. Åt en snabb middag och så ut till stallet.

När jag kom dit var det lite folk där så vi tog in hästarna och jag tog av och tvättade såret sen bestämde jag mig för att låta det vara öppet en stund medan vi hittade på något och sen linda det för natten igen. Blev tömkörning idag var ju ett tag sen nu. Men han hade inte glömt vad det hela gick ut på. Han är så rolig att jobba med den här hästen han har verkligen all fokus på dig och jag upptäckte att jag inte behövde använda några kommandon alls utan han gjorde exakt som jag gjorde började jag jogga så började han trava tog jag ut steglängden togg han ut steglängden, stannade jag stannade han och började jag hoppa fram i något som skulle likna passage började han trampa! Det ni en 1 åring som går i passage i tömmarna ;)

Så kom vi till en hage med 3 hästar i som blev väldigt uppspelta över att det kom en snygg liten häst och då visade han dom vad fint han kunde trampa men det var också allt han gjorde förutom ett hummande då och då och en halt då och då för att titta. I övrigt skötte han sig super. Så nu blir det hårdträning med tömmarna eller jaa kanske ska vänta lite med hårdträning tills jag skaffat mig bättre tömmar!!

Väl tillbaka så lindade jag om benet och sen hälsade han lite på stora Nova som stod inne hon var inte så glad på honom hon har inte alls accepterat honom än men Coccos däremot tycker han är riktigt fin liten kille :P

Passade på att ta lite kort med mobilen bara för att visa hur stor Nova faktiskt är (nu är ju inte ceazar så stor direkt men iaf.) Nova är väl runt 180.


Nova




Ceazar


når precis över boxdörren ;)


Hälsar på storfröken ;)

Onsdag 1 september 2010

Det där hemmafru ilet jag fick igår var som bortblåst idag kan jag meddela. Glömde till och med bort att he på tvättmaskinen trots att Björn ringde och bad mig göra det! Lyckades inte äns motivera mig till att diska! Hur kommer det sig att vissa dagar har man hur mycket enerig till husgöromål som helst och vissa ingen alls?

Men lite nytta gjorde jag idag iaf. Var och köpte mer gasbinda och lindor till hästen då jag vill ha honom lindad ett par dagar till för att vara säker på att såret håller sig rent och fint. Sen var jag på plantagen och tittade ut lite nya blommer och krukor som jag ska köpa senare får se om det blir imorgon eller om någon vecka.

Blev inget gjort med bilen idag då jag hade fel på vilken tid jag skulle vara på ATG med W så det får bli imorgon isället. Jo kan ju berätta om ATG. Mina misstankar var hyfsat rätt vilket ju känns bra och kul med sen var det samtidigt inte så roligt då det blev en dömande dom för hästen. Vi ultraljudade ryggen idag och kunde då hitta att han hade pålagringar i L1,L2 och L3 (alltså dom tre första kotorna i ländryggen) detta påverkar honom genom att i vissa vinklar och rörelser och vid belastning klämmer pålagringarna ihop nerverna som kommer upp från ryggraden och detta gör givetvis väldigt väldigt ont för honom. Tyvärr är det inget man kan göra något åt då skelettförändringar inte kan behandlas åtminstone inte permanent. Så nu ligger beslutet hos försäkringsbolagt men för allas skull så hoppas jag att dom dömer ut honom. Tycker synd om ägarna men dom har ju ställt in sig på detta men det är aldrig ett roligt eller lätt beslut.

Var ut till min lilla älskning en sväng och pysslade med honom. Mockade, fixade såret som föresten såg mycket bättre ut. Kommer knappt synas något när det är läkt vilket är skönt :D
Sen borstade jag upp och pysslade lite med honom innan han fick gå ut i hagen igen.


underbaraste

RSS 2.0