Lördag 8 januari 2011

Idag lyste solen från en blå himmel, termometern visade på -10 och helt vindstill. En absolut perfekt dag helt enkelt. Började med att göra bort lite skolarbete sen åkte vi ner till mamma och pappa där jag fick en massa bilder och mamma klippte Björn (vilket behövdes). Efter det åkte vi ut till Ninas stall för jag skulle hämta selen. När vi ändå var där mockade och fixade jag undan där åt henne. Sen bar det av till Ceazar. Gjorde bort stallet och tog in och selade honom. Sen spännde vi för och for ut. Han brydde sig inte alls om vagnen utan gick som om han aldrig gjort annat! :D vägen från stallet var inte plogad så det var nästan 1 km som inte var plogad vilket gjorde att det blev väldigt tungt för honom och vägen var smal och spårig så vagnen drog lite i sidled. I början stannade han bara ett par gånger och viste inte vad som väntades av honom ryggade och försökte vända runt. Men efter ett tag så forstod han vad som väntades av honom ;) och då var han på hugget gick i fin form och både skrittade och travad. Väldigt stolt matte satt i vagnen bakom och bara njöt!

På vägen hem är det en lång raksträcka innan avfarten ner till stallet. När vi kommit knappt halvs på denna väg som var oplogad dessutom ser jag att det kommer en skoter från andra hållet över bron. Blir lite lätt nervös då ändå gången Ceazar mött en skoter som vi varit ut passerade dom förbi oss i en korsning. Har ingen aning om hur han reagerar på en skoter som tränger sig förbi honom när han går med vagnen dessutom. Men som tur var såg skoterföraren oss och det var en vettig sådan så han stannade vid korsningen ner till stallet och stängde av skotern och satt där och väntade tills vi passerat. Tänk att det finns sånna snälla människor! Ceazar bara tittade på skotern då vi passerade men var fullt koncentrerad på att dra vagen.

Han var rätt trött då vi kom tillbaka till stallet men stod snällt medans vi spände av och selade av. Får se om vi åker ut imorgon också beror på hur mör han verkar och om dom hunnit ploga. Annars ska jag försöka komma ut i början av veckan.


Bild från idag. Inte den bästa tog med mobilen samtidigt som jag körde :P Men bildbevis iaf ;)

Kommer nog bli en väldigt väldigt fin körhäst av den här också ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0